Wat is Homeopathie?

Homeopathie

 

 


Wat is Homeopathie?


Begin 19e eeuw waren er kritische geluiden te horen over het medisch handelen van die tijd. Een van de grootste critici was de Duitse arts en chemicus, Samuel Hahnemann (1755 - 1843). Hij ontdekte dat een stof (mineraal, plant of dierlijk product) na inname bepaalde (vergiftigings)verschijnselen teweeg kan brengen.


Als een zieke mens kenmerken vertoont die lijken op diezelfde verschijnselen (zoals van bijv. Cinchona-boom), kan toediening van deze stof juist genezing geven. Deze stof werkt dan als prikkel voor een verstoorde vitaliteit van de mens. Hahnemann noemde het 'Similia Similibus Curentur': Het gelijke kan het gelijksoortige genezen.


Met klassieke homeopathie wordt de homeopathie bedoeld, zoals deze oorspronkelijk door Hahnemann ontwikkeld is. Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De homeopathische behandeling spreekt het herstelvermogen van het lichaam aan. Ieder mens is daarin uniek.


Bij klassieke homeopathie schrijft de homeopaat een geneesmiddel voor dat niet alleen gekozen is op uw klacht of ziekte maar dat ook passend is bij u als persoon. Het verschil met 'klinische homeopathie' is dat hier geneesmiddelen vooral worden voorgeschreven op basis van alleen de klachten.


Bron: https://www.nvkh.nl/klassieke-homeopathie